Lijnafwatering MEADRAIN in laadkuil

Voor een bomenkwekerij in Boskoop bouwde De Hilster Betonwerken een nieuwe betonnen laadkuil. De lijnafwatering is gerealiseerd met de MEADRAIN goten van Bouwimpex.   

Dankzij de nieuwe laadkuil wordt het laden en lossen van vrachtwagens gemakkelijker voor de bomenkwekerij. Vrachtwagens rijden via een hellingbaan de verdiepte laadkuil in, zodat de laadvloer van de truck gelijk komt te liggen met de magazijnvloer. De wagen kan zo met behulp van een heftruck worden geladen.

Hemelwater afvoer in laadkuilen

Bij laadkuilen is het belangrijk om de (regen)waterafvoer goed te regelen. Hemelwater dat op de hellingbaan valt, mag niet in de laadkuil blijven staan. Daarom zijn in Boskoop MEADRAIN SV 1000 afvoergoten van polymeerbeton toegepast. Het water wordt zo direct opgevangen en afgevoerd.

MEADRAIN SV goten zijn ideaal voor toepassing in laadkuilen. Het oersterke polymeerbeton heeft een draagkracht tot belastingklasse E600. Geladen vrachtwagens vormen geen enkel probleem voor de slijtvaste MEADRAIN afvoergoten. Polymeerbeton heeft daarnaast als voordeel dat het lichter is dan vergelijkbare betonnen goten, waardoor de lijnafwatering makkelijker te monteren is.

Bij dit project is gebruik gemaakt van MEADRAIN SV 1000 met gietijzeren sleufrooster.

Fotoreportage

Heeft u vragen over dit project of wenst u meer informatie?

Neem dan contact met ons op. Onze deskundige adviseurs beantwoorden graag uw vragen en ondersteunen u met technische knowhow. U kunt MEA Watermanagement ook volgen op LinkedIn.

Meest toegepaste producten

Gerealiseerde projecten

mea-lijnafwatering-amsterdam-centraal

Mea afwatering effectief op Amsterdam Centraal

Bij de stationsomgeving van Amsterdam Centraal vindt volop herontwikkeling plaats. Perrons en sporen worden aangepast, zodat treinen sneller het station in en uit kunnen rijden. Door het aanpassen van de hoogte van de keerwanden verandert de verkanting van het perron, waardoor het regenwater niet meer van het perron afloopt. De Meadrain lijngoot biedt hierin uitkomst.

LEES VERDER »

Download nu het complete overzicht Lijnafwaterings- producten.

Overzicht MEA Lijnafwatering Producten